Coronaviruset

Stor etterspørsel etter smittevask

Recover rykket torsdag kveld ut på en halvtimes varsel og desinfiserte et kontorlokale for coronasmitte i Stavanger. Vi merker nå stor etterspørsel etter smittevask fra bedrifter over hele landet.

Recover blir nå nedringt av bedrifter som ønsker desinfiserende smittevask i forbindelse med coronavirusets utbrudd i Norge. Torsdag kveld fikk Recover oppdraget i Stavanger og en halvtime senere var teamet på plass i bygget.

- Kunden ønsket å få desinfisert deler av et kontorbygg etter at det var blitt påvist coronasmitte hos en person som hadde oppholdt seg i lokalene. Det tok en halvtime fra vi fikk oppdraget til vi var på plass i lokalene, sier direktør for Recover Norge, Vegar Kristoffersen. Recover har lang erfaring i å gjennomføre smittevask og har faste oppdrag for blant andre sykehus og institusjoner i deler av landet. Nå ønsker Recover å gjøre det de kan for å bistå med å forhindre ytterligere spredning av viruset.

Bedrifter vil ha smittevask

- Vi har merket stor etterspørsel etter denne tjenesten nå og tror det bare vil øke. Vi har derfor forberedt våre ansatte, gjennomgått alle prosedyrer og har fagpersoner på plass for å svare på spørsmål knyttet til smittevask. Vi ønsker å gjøre alt vi kan for å bidra til at viruset ikke sprer seg ytterligere og hjelpe næringslivet til å holde hjulene i gang, sier Kristoffersen. Han er stolt over den innsatsviljen de ansatte har vist i dette arbeidet.

- I Recover bretter alle opp ermene for å hjelpe nå, legger han til.

Det kan senior prosjektleder Inger Marie Nordhagen, som hadde ansvaret for oppdraget natt til torsdag, bekrefte. Hun kjente på hvor viktig det er at alle bidrar for å begrense koronautbruddet.

- Jeg fikk følelsen av å gjøre noe veldig samfunnsnyttig da jeg var ute på oppdraget. Det er en god følelse å kunne være til hjelp og bidra til å gjøre noe viktig for samfunnet, sier hun.

Rask responstid

Nordhagen og kollega Hajriz Hajra brukte litt over tre timer på oppdraget, der de blant annet gikk over alle flater og berøringspunkter med ulike desinfiserende midler. Oppdragsgiveren var en stor aktør som har mange bygg i Norge.

- Recover hadde veldig rask responstid og vi var veldig fornøyde, sier en representant for selskapet.

Under en smittevask vurderer fagpersonalet alltid hvilket utstyr som er nødvendig. I kontorlokalet natt til torsdag ble det både vasket og sprayet med desinfiserende midler i lokalene. I andre tilfeller kan det være nødvendig å bruke spesialutstyr som sender ut kjemikalier i røykform, for å komme til steder der det ikke er mulig å komme til på andre måter. Recover har også utstyr til å desinfisere tekstiler uten at de blir ødelagt og kan dermed også desinfisere butikker.

Les mer om Recovers smittevask her.