Brannslukningsapparat

Brannslukningsapparater finnes i forskjellige utgaver, de mest vanlige i privatboliger er pulverapparat eller skumapparat. Pulverapparat er det vanligste av disse to, og etter bruk kan det ligge igjen en del pulver både i rommet det er brukt og tilstøtende rom. Skumapparat vil kun legge igjen litt fukt der det er brukt.

HVA GJØR DU

MED PULVER FRA ET BRANNSLUKNINGSAPPARAT

Unngå å spre pulver 
til uberørte områder

Unngå å spre pulver
til uberørte områder

Pulveret er svært lett og for å unngå spredning er det viktig å holde dører til uberørte områder lukket.

Varsling om hva 
som har skjedd

Varsling om hva
som har skjedd

Kontakt ditt forsikringsselskap og varsle om skaden, si litt om omfanget. Husk navn, adresse og polisenummer.

La profesjonelle 
vurdere jobben

La profesjonelle
vurdere jobben

Pulver kan skade elektriske apparater og installasjoner, og må derfor fjernes av kyndig personell.

Informasjon

Informasjon

Bruk og konsekvenser

Brannslukningsapparat er ment brukt til å slukke branntilløp og små branner før det har oppstått en alvorlig situasjon. En typisk situasjon er at det har tatt fyr i brennbare gjenstander som har stått inntil en varm ovn, ligget over en panelovn eller kommet i kontakt med åpen flamme fra stearinlys, oljelampe eller røkelse. Vi har også tilfeller der gnister fra peis/ovn og sigarettglør starter en liten ulmebrann som kan stoppes med brannslukningsapparat.

Når man bruker et pulverapparat må man være klar over at man ikke trenger å tømme apparatet helt for pulver. Det kan være nok med et kort trykk for å slukke for eksempel ulming i en sofapute etter en glo fra en sigarett. Å tømme apparatet vil medføre spredning av unødvendig mye pulver som må fjernes etterpå. Ved bruk av skumapparat vil man unngå denne spredningen.

VI SAMARBEIDER MED DITT FORSIKRINGSSELSKAP

Recover har avtaler med både små og store forsikringsselskaper. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap, så henviser de deg videre.