Rørbrudd

Rørbrudd kan oppstå ved slitasje, dårlig rørleggerarbeid eller vann som fryser fordi vannrørene blir utsatt for mer kulde enn under normale forhold.

HVA GJØR DU

NÅR DU OPPDAGER ET RØRBRUDD

Stopp tilførsel av 
vann hvis mulig

Stopp tilførsel av
vann hvis mulig

Steng/skru igjen stoppekranen til det som lekker hvis det er mulig, eller ring en rørlegger for hjelp.

Prøv å hindre vann 
i å spre seg

Prøv å hindre vann
i å spre seg

Begynn å fjerne så mye vann som mulig for å begrense skaden, benytt gjerne mopp, klut eller nal.

Varsling om hva 
som har skjedd

Varsling om hva
som har skjedd

Kontakt ditt forsikringsselskap og varsle om skaden. Husk å oppgi polisenummer, navn og adresse.

Informasjon

Informasjon

Vannlekkasje på grunn av rørbrudd

Rørbrudd inne i vegger, i gulv eller i konstruksjonen ellers kan ofte bli svært omfattende før man oppdager skaden. Disse skadene er tidkrevende å fikse fordi gulv og vegger må fjernes, og konstruksjonen må tørkes (som kan ta mange uker) før man kan starte på gjenoppbyggingen.

Rørbrudd kan komme av slitasje som skyldes alder kombinert med hva slags materiale røret er laget av. Det kan også komme av at rørlegger har slurvet under arbeidet og har for eksempel ikke skrudd ordentlig til en kobling slik at den løsner og vannet strømmer ut. En tredje vanlig årsak til rørbrudd kan være at det ikke er tilstrekkelig med varme i boligen slik at vannrør som går i yttervegg utsettes for sterk kulde om vinteren, vannet fryser, røret utvider seg og sprekker, og når det tiner vil røret lekke.

VI SAMARBEIDER MED DITT FORSIKRINGSSELSKAP

Recover har avtaler med både små og store forsikringsselskaper. Ta kontakt med ditt forsikringsselskap, så henviser de deg videre.