10. desember 2019

Agilitas selger Recover Nordic til EQT

Vår eier Agilitas har inngått en avtale om å selge Recover Nordic til det nordiske oppkjøpsfondet EQT. Under Agilitas eierskap fra 2013 har vi som selskap hatt en sterk vekst og en flott utvikling på alle viktige områder. I denne perioden har Recover Nordic gjennomført 17 strategiske oppkjøp og blitt helnordiske gjennom vårt oppkjøp av markedslederen i Finland det siste året.

Recover Nordic er i dag et nordisk selskap med en ledende posisjon i Norge, Sverige, Danmark og Finland, med over 2 100 ansatte fordelt på 104 forskjellige lokasjoner. Vi hadde samlet i fjor mer enn 94 500 prosjekter hvor vi hjalp husstander og bedrifter raskest mulig med å komme «tilbake til hverdagen»

EQT er verdens syvende største oppkjøpsfond, børsnotert i Stockholm og har en forvaltningskapital på 40 milliarder Euro. Selskapet har bred erfaring med å videreutvikle selskaper som Recover Nordic. De er svært motiverte for å være med på å vokse og videreutvikle Recover Nordic. EQT har eid flere selskaper i Norge, blant annet XXL, Plantasjen, Broadnet, Autostore, Its learning, Altus og StormGeo.

I Recover Nordic har vi hatt et stort fokus på digitalisering og bærekraft de siste årene. Digitalisering av leveransemodellen er viktig for økt effektivitet og bedre kundetilfredshet. Vi har en klar bærekraftsagenda, bygget på fire av FNs bærekraftsmål: «Stoppe klimaendringene», «Ansvarlig forbruk og produksjon», «Bærekraftige byer og samfunn», og «Likestilling mellom kjønnene» EQT ønsker å akselerere satsningen vår innenfor digitalisering og bærekraft og bringer sterk kompetanse: EQT er et av investeringsselskapene i verden med størst internt digitaliserings-team, som er dedikert til å støtte porteføljeselskapenes digitaliserings-agenda. Selskapets mantra er «make a positive impact in everything we do» og EQT er industriledende innenfor bærekrafts satsning.

For kunder, ansatte og øvrige forbindelser betyr eierskiftet ingen umiddelbar forandring. På lengre sikt vil det bety at vi i Recover Nordic med sterke nordiske eiere på laget, har enda større ressurser enn før til å kunne videreutvikle og tilby tidsriktige tjenester i årene fremover. Eksisterende ledergruppe fortsetter under nytt eierskap.

Dere kan lese mer om EQT her: www.eqtgroup.com