Recover Nordic

Beskytter ansatte med forebyggende smittevask

Stadig flere bedrifter ønsker forebyggende smittevask fra Recover for å skape en ekstra trygghet for sine ansatte og kunder under coronautbruddet. Advokatfirmaet Thommessen er ett av selskapene som har beskyttet sine ansatte med å få kontorene desinfisert hver uke.

Recover opplever en økning i etterspørselen etter desinfiserende smittevask i forbindelse med coronautbruddet. Mens det i begynnelsen var mest bedrifter som hadde påvist smitte av coronaviruset som tok kontakt, er det nå flere og flere som ønsker smittevask som et forebyggende tiltak for å beskytte egne ansatte og kunder.

- Vi ser en økende etterspørsel etter forebyggende smittevask for å kunne holde hjulene i gang og skape trygghet blant ansatte. Recover gjennomfører nå regelmessig smittevask av kontorbygg og har fått forespørsler fra store selskaper med vaktordninger som ønsker smittevask mellom skiftene, som en ekstra sikkerhet til ansatte. Vi har desinfisert butikker med store varebeholdninger, der butikkene ønsker å holde åpent og samtidig kunne forebygge kontaktsmitte for å beskytte ansatte og kunder, sier administrerende direktør Vegar Kristoffersen i Recover Norge. Ettersom stadig flere bedrifter og butikker åpner dørene igjen, blir forebyggende smittevask for å hindre spredning av coronaviruset enda mer aktuelt.

Trygghet under coronautbruddet

Advokatfirmaet Thommessen var et av de første selskapene som valgte smittevask selv om de ikke hadde påvist smitte av coronaviruset blant ansatte. Advokatfirmaet satte i gang tiltak med deling av medarbeiderne i to team og utstrakt bruk av hjemmekontor allerede før myndighetene innførte de omfattende coronatiltakene. Da tok de også avgjørelsen om å trappe opp renholdet med ukentlige desinfiserende smittevask.

- Vi følger myndighetenes anbefalinger og de fleste medarbeiderne hos oss har nå hjemmekontor. Men som en ekstra sikkerhet for de som av ulike grunner må komme til kontoret innimellom, har vi valgt å fortsette med smittevask, sier kontorsjef Grethe Wiborg i Thommessen.

- Ved å ha ukentlig smittevask er vi også alltid klar til å få medarbeiderne tilbake på kontoret når perioden med hjemmekontor er over, legger Wiborg til. Hun tror medarbeiderne setter pris på at arbeidsgiveren tenker på deres beste og gjør slike forebyggende tiltak.

Recover har over 1000 ansatte og har avdelinger over hele landet. Det er særlig i de største byene at etterspørselen etter smittevask har økt, men det har også kommet henvendelser andre steder i landet. Recover har hatt smittevask i porteføljen i mange år og har til vanlig ansvaret for smittevask på flere helseinstitusjoner. Også etterspørselen etter forebyggende smittevask på helseinstitusjoner har økt.

Kan smittevaske kjøretøy

Coronaviruset sprer seg både gjennom dråpe- og kontaktsmitte. På enkelte overflater kan virussmitte bli liggende i opptil 8-9 dager.

- Ved en desinfiserende smittevask går Recovers medarbeidere over flater og alle berørings- og mulige kontaktpunkter, som blant annet dørhåndtak, heisknapper, brytere, kaffetraktere, mus og musematter, stoler og bord, med desinfiserende middel, sier fagansvarlig Jørn Fossum i Recover.

Recover bruker sertifiserte, miljøvennlige midler som fjerner coronasmitte umiddelbart. Dersom du skal vaske smitten bort med vanlige rengjøringsmidler, må du minimum vaske i 20 sekunder på hvert eneste punkt.

- Recover har også egne roboter og maskiner som kan tåkelegge hele lokaler med desinfiserende midler og som kan komme til alle steder hvor luft slipper til. Det gjør at Recover også kan desinfisere industrilokaler og virksomheter med mye instrumenter og utstyr, butikker med store varebeholdninger og kjøre- og luftfartøy, sier Fossum.

Recover har blant annet smittevasket skip, trekkvogner til vogntog, laboratorier, butikker, helseinstitusjoner og kontorlokaler i forbindelse med coronapandemien.

Du kan lese mer om smittevask-tjenestene våre her.