Recover Nordic

EQT har overtatt som nye eiere

Det nordiske oppkjøpsfondet EQT overtok mandag som eiere av Recover Nordic. Samtidig har Recover svært travle dager med å bidra til å begrense spredningen av coronaviruset ved å utføre smittevask for bedrifter.

EQT overtar som eiere av Recover Nordic etter Agilitas, som har eid selskapet vårt siden 2013. I løpet av denne tiden har Recover Nordic hatt en formidabel vekst og kunne i 2019 skilte med en omsetning på nærmere tre milliarder kroner. I denne perioden gjennomførte Recover Nordic også 17 strategiske oppkjøp og ble i fjor helnordiske da konsernet kjøpte markedslederen i Finland.

Smittevask av coronavirus

EQT overtar eierskapet midt under coronakrisen, der Recover Nordic har en sentral jobb med å holde hjulene i gang i næringslivet. Selskapet driver hovedsakelig med skadebegrensning etter brann-, vann- og miljøskader samt tilbyr håndverkstjenester både i industrien og i privatmarkedet, men har også smittevask som en del av porteføljen. Etterspørselen etter denne tjenesten har skutt i været i forbindelse med utviklingen i coronasituasjonen den siste uken.

- Det er en spesiell situasjon å foreta en eierovertakelse midt under coronakrisen. Spesielt siden Recover Nordic har en så viktig rolle for å holde hjulene i gang og nå jobber for å hjelpe bedrifter med å holde viruset på avstand med å desinfisere blant annet lokaler, kjøretøy og butikker, sier konsernsjef Bjørn Herlofsen i Recover Nordic. Han ser nå frem til å få EQT, som er verdens syvende største oppkjøpsfond med en forvaltningskapital på 40 milliarder euro, som nye eiere.

Digitalisering og bærekraft

- I Recover Nordic satser vi stort på digitalisering og bærekraft, og EQT har både motivasjonen og kompetansen til å akselerere denne satsingen. Fondet har et av de største interne digitaliseringsteamene blant investeringsselskapene i verden og er industriledende innen bærekraftsatsing. Dette kan skape store muligheter fremover, sier Herlofsen. Recover Nordic jobber med å digitalisere konsernets leveransemodell, både for å øke effektiviteten og gjøre kundene enda mer fornøyde. Konsernet har også en klar bærekraftsagenda, bygget på fire av FNs bærekraftsmål: Stoppe klimaendringene, ansvarlig forbruk og produksjon, bærekraftige byer og samfunn, og likestilling mellom kjønnene.

Recover Nordic er i dag et nordisk selskap med en ledende posisjon i Norge, Sverige, Danmark og Finland, med over 2 100 ansatte fordelt på 104 forskjellige avdelinger. Recover Nordic hjelper husstander og bedrifter raskest mulig med å komme tilbake til hverdagen etter blant annet brann-, vann- og miljøskader.

EQTs mantra er «make a positive impact in everything we do» og har bred erfaring i å videreutvikle selskaper som Recover Nordic. EQT har eid flere selskaper i Norge, deriblant XXL, Plantasjen, Broadnet, Autostore, Its learning, Altus og StormGeo.