Oslo, 18 august, 2020

Mattias Ringqvist ny Group CEO i Recover Nordic

Mattias Ringqvist er utnevnt som ny Group CEO i Recover Nordic. Ringqvist kommer til Recover Nordic med lang og bred erfaring fra å lede og utvikle serviceselskaper i Norden, nå sist som ansvarlig leder for Verisures nordiske virksomhet. Han vil tiltre i stillingen mandag 17.august. Fungerende CEO Finn Øistein Nordam går tilbake i sin tidligere rolle som Group CFO.

Ringqvist er utdannet sivilingeniør fra Chalmers tekniske högskola i Göteborg. Forut for Verisure, har han også hatt ledende roller innen Telenors svenske og danske virksomhet, og vært partner i McKinsey & Company både i Sverige og USA.

Han har fulgt selskapet en tid og ser et stort vekstpotensial i selskapets hjemmemarkeder.

«Jeg har stor respekt for organisasjoner som Recover hvor de ansatte så tydelig hjelper mennesker og selskaper i hverdagen. Å være der for kunder hver dag hele uken hele året krever stort engasjement, god kunnskap og høyt servicenivå. Jeg ser frem til å utvikle Recover Nordic sammen med de ansatte, slik at vi kan ta en enda tydeligere ledende posisjon i Norden», sier Ringqvist i en kommentar.

Tore Thorstensen, styreformann i Recover Nordic, kommenterer følgende: «Vi er strålende fornøyde med å ha Mattias Ringqvist med på laget som ny Group CEO i Recover Nordic. Mattias har lang erfaring fra å lede og utvikle fremgangsrike serviceselskaper i Norden, og jeg har ingen tvil om at Mattias er den beste nordiske CEO-kandidaten for selskapet, og at han - sammen med resten av ledelsen - vil løfte Recover Nordic videre i sin neste vekstfase»

Om Recover Nordic

Recover Nordic er markedsleder i Norden innen skadebegrensning og miljøtjenester og leverer tjenester til forsikringsselskaper, næringsliv og forbrukere. Etter at Recover Nordic ble etablert som en frittstående virksomhet for seks år siden, har selskapet tredoblet inntektene. Recover er en nordisk aktør med nasjonal dekning i Norge, Sverige, Danmark og Finland. Recover har mer enn 2.100 ansatte fordelt på 104 avdelinger over hele Norden.

EQT eier Recover Nordic sammen med selskapets ledelse. EQT er ett av Europas ledende riskokapitalselskaper med 25 års erfaring med oppkjøp selskaper og videreutvikling av disse. Selskapet har i dag rundt 20 aktive fond som er investert i alt 140 selskaper rundt om i verden. Disse porteføljeselskapene har til sammen vel 158 000 ansatte.