Coronavirus

Nye retningslinjer for smittevern

Recover har sammen med NHO, Finans Norge og skadesaneringsbransjen utarbeidet felles retningslinjer for smittevern mot coronaviruset. Retningslinjene sikrer at ansatte og kunder blir beskyttet mot smitte mens vi utbedrer en forsikringsskade.

De nye retningslinjene for smittevern setter en standard for hele bransjen som jobber med å utbedre forsikringsskader. Både ansatte, kunder og samarbeidspartnere skal føle seg trygge på at de blir beskyttet mot smitte og smittespredning av coronaviruset, samtidig som oppdragene utføres. Recover tar smittevern på alvor og er glad for at det er satt en felles bransjestandard for dette i forbindelse med coronavirusets utbrudd i Norge.

- Vi har lenge hatt stort fokus på helse, miljø og sikkerhet, og smittevask er en del av vår portefølje, så vi har vært opptatt av strenge rutiner knyttet til dette i mange år. For oss er det en ekstra trygghet at det nå har blitt utarbeidet felles retningslinjer for smittesikkerhet for hele bransjen, sier HMS- og kvalitetsansvarlig Marianne Mikkelsen i Recover. Hun forteller om et godt samarbeid med NHO, Finans Norge, forsikringsselskapene og resten av skadesaneringsbransjen, der Mikkelsen bidro med Recovers kompetanse på smittevern.

- I dette samarbeidet har vi delt av våre erfaringer og smittevernsrutiner. Vi har blant annet fortalt hva vi bruker av smittevernsutstyr og rutiner knyttet til smitteavfall, forteller hun.

Foruten de nye, felles retningslinjene for smittesikkerhet for bedrifter og ansatte, utarbeidet bransjeutvalget også en brosjyre til kunder. Denne brosjyren vil bli brukt ved oppdrag i bolighus og næring, og gir kundene informasjon om hva de må opplyse om før et prosjekt kan starte og hvordan vi jobber med å sikre både deres og våre ansattes smittevern.

Med disse retningslinjene i bunn jobber Recover for fullt med å utbedre forsikringsskader, som blant annet vann- og brannskader, også under coronautbruddet. Les om retningslinjene og brosjyren her.